kapustę pekińską (około 3 szklanek)
pęczek rzodkiewki
1 ogórek zielony
2 pomidory
cebulę
kilka zielonych oliwek
miód
musztardę dijon (lub inną byle ostrą)
2 pojedyncze piersi z kurczaka
jogurt grecki
ostrą paprykę w proszku
zieloną cebulkę/szczypiorek
sok z cytryny
Kapustę, ogórka, pomidory i połowę cebuli kroimy w małe kosteczki. Rzodkiewkę kroimy w plastry, a oliwki na połówki.
Z jogurtem naturalnym mieszamy łyżeczkę miodu, szczypiorek lub zieloną cebulkę, łyżeczkę soku z cytryny i dodajemy paprykę w proszku. Można dodać odrobinę soli. Dodajemy gotowy sos i kurczaka. Tadaaam!
Ja zazwyczaj trzymam sałatkę, sos i kurę osobno, nakładam wszystko dopiero przed szamką, żeby nie zrobiła się zwyczajnie ciapa. Z takiej ilości składników zwykle wychodzą mi 3-4 porcje.
Caus!