Potrzebujemy:
100g płatków owsianych górskich
50g migdałów lub orzechów włoskich
1,5 łyżki masła orzechowego
jagody goji / rodzynki
2-3 łyżki kakao naturalnego
2 łyżki miodu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki wiórków kokosowych
3 łyżeczki oleju kokosowego
2 jajka
Nic prostszego - wszystkie składniki wrzucamy do miski, mieszamy i blendujemy ! Ja zazwyczaj daję garść rodzynek i jagód joji przed blendowaniem oraz garść po. Jako że całość trwa może z 5 min - zaczynam od nagrzania piekarnika do 170 stopni :) Formuję ciasteczka, ciach na blachę, 12-15 min i gotowe!
Dodam tylko, że tego typu przepisów przetestowałam już mnóstwo. Są to pierwsze ciasteczka owsiane, które podjada nawet moja rodzinka, prosząc bym upiekła więcej :) Pycha!