środa, 6 kwietnia 2016

krem warzywny na ostro


Potrzebujemy: 

seler naciowy
kalafior
4 średnie marchewki 
seler 
paprykę czerwoną 
papryczkę chilli 
ser gorgonzola
kiełki brokułu
zioła prowansalskie
sól 

Wykonanie najprostsze na świecie - warzywa obieramy, kroimy na małe kawałki, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy około 30 minut, dodajemy ser i przyprawy, wszystko razem blendujemy i gotowe :) Ja dodałam jedną papryczkę chilli, gdyż jestem słabiaczkiem, ale jeśli ktoś chce bardziej na ostro to może dodać więcej. Do porcji dodaje usmażonego wcześniej i pokrojonego w kosteczkę kurczaka (źródło białka) i pieczywko orkiszowe (źródło węglowodanów), ale to już opcjonalnie. 
Smacznego :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz